ES / CA / EN

L’ocell del tro

30/10/2010 - blog


De petita m’agradaven molt els llibres d’indis i vaquers de Karl May, i encara recordo com vaig plorar la mort de Winnetou, el germà de sang d’Old Shatterhand. Anys després em vaig quedar de pedra en saber que aquell home que descrivia tant bé les praderies i els costums dels indis mai no va trepitjar el continent americà. I anys després, molts anys després, ara mateix, estic descobrint que la típica imatge dels indis de les praderies té molt poc a veure amb els seus costums i la seva cultura, i que la majoria de pobles indígenes d’Amèrica del Nord van haver d’abandonar el seu sedentarisme a mesura que els anaven arraconant. De vegades et sembla que coneixes alguna cosa, i de sobte…
Aquests dies, al museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí de Barcelona podeu fer un recorregut per tots aquests pobles: de l’Àrtic fins a Mesoamèrica, dels boscos orientals a les praderies, de la costa nord-oest fins als deserts del sudoest… totes les regions i totes les cultures que les habitaven.
Nosaltres també n’hem fet un, de recorregut. Amb els seus contes. Ens hi hem apropat, hem descobert coses, i ens n’hem enamorat. Si hi voleu ser, afanyeu-vos a reservar, només es permet l’entrada a tribus reduïdes.
L’ocell del tro (contes a càrrec d’Ignasi Potrony i Susana Tornero)
Diumenge 14 de novembre a les 12h.
Museu Barbier-Mueller de Barcelona

Comments are closed.