ES / CA / EN

Terra de Meravelles – El castell de Quermançó

12/01/2011 - blog


De petita vivíem a Port-Bou, i els caps de setmana anàvem en cotxe a Sant Miquel de Fluvià, a casa dels avis. Recordo que em marejava sovint en passar per aquella carretera que travessava la muntanya, el famòs “eje pirenaico”, i no respirava fins arribar a un tram recte que hi havia entre Garriguella i Vilajuïga i veure, a mà esquerra, el castell de Quermançó enfilat al seu pujolet.
Si n’havia sentit dir, de vegades, la història de la marquesa de Quermançó, sobretot a l’hora de menjar! Però no eren només les històries, el castell mateix semblava viu, allà dalt, vigilant com un ocell, mentre veia passar els cotxes.
Aquest any, els narradors del Mercat de Veus, un projectes del Sac de Rondalles del Consorci de Biblioteques de Barcelona, hem canviat els contes d’oficis, que ja fa temps que roden per les biblioteques, per les llegendes dels nostres indrets d’orígen. Hem batejat aquesta nova temporada com a Terra de Meravelles, perquè tothom té un indret màgic, llegendari, meravellós, prop de casa. Només cal fixar-s’hi bé.
A mi m’ha estat fàcil triar: de seguida em va venir la imatge del castell, allà guaitant, i em va semblar que havia estat esperant tot aquest temps que arribés aquest moment. Vaja, que potser no he estat jo qui ho ha triat, potser ell m’ha triat a mi…
El proper dimarts 18 començo amb les històries al voltant del castell de Quermançó a la Biblioteca Sagrada Família. Hi haurà de tot: prínceps i princeses, bruixes i bandolers, llebres i cargols, bous i vaques, gallines amb sabates… I vosaltres també hi podeu ser, si així ho voleu.

El castell de Quermançó
Biblioteca Sagrada Família
18 de gener a les 18h

Comments are closed.