ES / CA / EN

Una biblioteca de luxe

28/11/2009 - blog

Si hi hagués una classificació com la dels hotels, la Biblioteca de Torredembarra seria una biblioteca de quatre estrelles. Vaig arribar-hi cap a un quart de sis i encara vaig poder admirar tota la llum natural travessant les parets de vidre. I pel que em van dir, al matí la claror és espectacular. No en tinc cap dubte: si visqués aquí i no m’agradés llegir, segur que m’hi aficionaria de sobte, per poder anar-hi a passar una estona amb un bon llibre a les mans.
La sala infantil és gran i separada de la resta, un fet molt d’agrair, tant per al públic menut i el narrador, com per a la resta d’usuaris. La paret que fa d’escenari és una paret de vidre que dóna a l’exterior, resseguint una gran volta. De dia, la biblioteca mira cap enfora; de nit, il•luminada, és un espectacle per als vianants, que poden contemplar els moviments silenciosos dels de dins, com si fos un aquari fabulós.
Una bona estona abans de començar, els nens ja s’apleguen a la sala i miren al seu voltant amb curiositat per esbrinar qui els narrarà contes. D’altres trien amb les mares o els pares quin llibre s’emportaran cap a casa. Començo, no els vull fer esperar més, els veig tant disposats! M’assec a la cadira i tots deixen anar els llibres i els posen al seu lloc. “La majoria coneixen molt bé el ritual de l’escolta, ja que participen a l’hora del conte de ben petits, a les sessions de 0 a 3 anys”, em diu la Macarena, l’encarregada de Dinamització. I no tinc cap mena de dubte que serà una sessió meravellosa. Ens enfilem a la barca i remem mar endins, i quan ja hem pescat tots els contes i tornem a port, encara en trobem més, de contes… Hi ha qui vol contes de por, dues nenes xineses en volen de la Xina… El temps passa volant i arriba l’hora de marxar.
Si hi hagués una classificació com la dels hotels, el públic de la Biblioteca de Torredembarra seria un públic de quatre estrelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.