ES / CA / EN

Contes des de Samarcanda

19/01/2010 - blog

Àsia té una llarga tradició de contes. Des de que el món és món, a les cases, al pati, al carrer, al basar, al hamam, al caravanserrall, a l’ombra d’una figuera d’Índia, sota la llum dels estels, a qualsevol racó… gent de totes les edats i condicions s’aplegava (i encara s’aplega) per escoltar històries. Una experiència senzilla i màgica alhora. Des d’aquí, la sala Samarcanda, que ens transporta a la ciutat de la famosa Ruta de la Seda, ruta de canvi i intercanvi, trobada i camí, contarem històries d’allà durant quatre sessions; contes tradicionals de les moltes cultures d’Àsia. Sigueu benvinguts a afegir-vos la caravana i gaudir del viatge…

Amb aquestes paraules comencem un petit cicle de narració oral el proper dissabte 23 de gener, a les 18h, a l’Auditori Samarcanda de Casa Asia.
Un cicle petit de quatre sessions però amb la il·lusió que es faci gran, que hi hagi una continuïtat i esdevingui un veritable espai de trobada per aquells que estimem els contes tradicionals d’arreu del món.

Com a enamorada de la cultura asiàtica, he sovintejat les instal·lacions de Casa Asia, i el nom de Samarcanda sempre m’ha evocat el món dels contes. Sembla, doncs, el racó ideal. Però tot dependrà, com sempre, del públic… Sabem que hi és, però de vegades no sabem com arribar-hi. A l’època de les caravanes de la Ruta de la Seda, tothom tenia molt clar on havia d’anar per sentir bons contes, el basar dels narradors a Rawalpindi n’és una prova.

La oralitat, com sempre, té la paraula… Us convido a fer un boca-orella adaptat als nostres temps, un boca-orella virtual. Feu saber aquesta informació a tothom qui creieu que li agradaria compartir una tarda escoltant contes. Esperem que les paraules, que viatgen com el vent, aconsegueixin reunir a un públic desitjós de dibuixar contes plegats.

Aquí trobareu la informació sobre les sessions (atenció, cal inscripció prèvia).
I aquí, sobre el Club Casa Asia.

Contes des de Samarcanda – Cicle de narració oral
Auditori Samarcanda
Casa Asia Barcelona
Avda. Diagonal, 373
Preu: 5€ socis Club Casa Asia / 7€ no socis

Dissabte 23 de gener, a les 18h:
Històries d’un cadàver prodigiós: contes populars del Tibet
A càrrec de Susana Tornero

Dissabte 30 de gener, a les 18h:
De Kyoto a Mumbai passant per Samarcanda
A càrrec de Tàándem (Ignasi Potrony i Susana Tornero)

Dissabte 20 de febrer, a les 18h:
Contes dels basars de Pakistan
A càrrec de Susana Tornero

Dissabte 6 de març, a les 18h:
Curri i bètel: contes populars de l’Índia
A càrrec de Susana Tornero

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.