ES / CA / EN

Una biblioteca de luxe

28/11/2009 - blog

Si hi hagués una classificació com la dels hotels, la Biblioteca de Torredembarra seria una biblioteca de quatre estrelles. Vaig arribar-hi cap a un quart de sis i encara vaig poder admirar tota la llum natural travessant les parets de vidre. I pel que em van dir, al matí la claror és espectacular. No en tinc cap dubte: si visqués aquí i no m’agradés llegir, segur que m’hi aficionaria de sobte, per poder anar-hi a passar una estona amb un bon llibre a les mans.
La sala infantil és gran i separada de la resta, un fet molt d’agrair, tant per al públic menut i el narrador, com per a la resta d’usuaris. La paret que fa d’escenari és una paret de vidre que dóna a l’exterior, resseguint una gran volta. De dia, la biblioteca mira cap enfora; de nit, il•luminada, és un espectacle per als vianants, que poden contemplar els moviments silenciosos dels de dins, com si fos un aquari fabulós.
Una bona estona abans de començar, els nens ja s’apleguen a la sala i miren al seu voltant amb curiositat per esbrinar qui els narrarà contes. D’altres trien amb les mares o els pares quin llibre s’emportaran cap a casa. Començo, no els vull fer esperar més, els veig tant disposats! M’assec a la cadira i tots deixen anar els llibres i els posen al seu lloc. “La majoria coneixen molt bé el ritual de l’escolta, ja que participen a l’hora del conte de ben petits, a les sessions de 0 a 3 anys”, em diu la Macarena, l’encarregada de Dinamització. I no tinc cap mena de dubte que serà una sessió meravellosa. Ens enfilem a la barca i remem mar endins, i quan ja hem pescat tots els contes i tornem a port, encara en trobem més, de contes… Hi ha qui vol contes de por, dues nenes xineses en volen de la Xina… El temps passa volant i arriba l’hora de marxar.
Si hi hagués una classificació com la dels hotels, el públic de la Biblioteca de Torredembarra seria un públic de quatre estrelles.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.